Colocation

Alimentarea energie electrica

Data City are în dotare două intrări de cabluri cu o tensiune a câte (0,4 kV), ce sunt conectate la două transformatoare diferite, precum și o a treia intrare, asigurată de generatorul de curent (diesel).

De asemenea, Data City dispune de un echipament specializat de comutare a energiei electrice care asigură trecerea de la o sursă de alimentare la o altă sursă fără întreruperi. Alimentarea cu energie electrică garantată este asigurată de sistemul modular Symmetra PX2 cu o putere de 160 kW.

Acest sistem este dotat cu port Ethernet prin intermediul căruia este monitorizată de la distanţă toată informația necesară, precum: consumul energiei electrice, sarcina echipamentului ş.a.

Securitatea

Centrul de date este proiectat conform standardelor internaţionale, fiind dotat cu un sistem de securitate de cel mai înalt nivel care asigură controlul accesului în baza cardurilor magnetice personalizate.

Data City dispune de un sistem video performant ce garantează supravegherea 24 din 24 de ore sub diferite unghiuri cu păstrarea informaţiei înregistrate şi protecţie în caz de calamităţi naturale.

Monitorizare

Pentru monitorizarea şi configurarea centralizată a tuturor componentelor infrastructurii Centrului de Date“Data City” este prevăzut echipament care permite comunicarea cu toţi agenţii prin intermediul protocolului SNMP.

Datorită aplicației InfrasruXure Manager, personalul tehnic din centrul de date “Data City” are posibilitatea de a controla şi monitoriza : temperatura, distribuţia curentului electric, umiditatea ş.a

Control Mediu

Sistemul de control al mediului - InRow RP DX asiguă condiții climaterice favorabile pentru echipamentele colocate în DataCity. Acest sistem oferă posibilitatea de a seta temperatura și umiditatea necesară. El este dotat cu senzori ce analizează condițiile climaterice din Rack-uri. Sistemul de control al mediului este construit din trei climatizoare performante care fincționează după principiul N+1, ceea ce înseamnă că două climatizoare funcționează, iar al treilea se află în regim stand by (în așteptare). În caz că unul iese din funcțiune al treilea preia activitatea.

Rack System

Infrastructura de colocare este construită pe baza produselor unui producător cu renume mondial din domeniul IT - compania APC. Astfel, APC Infrastruxure reprezintă o infrastructură ce include în sine sistemul de distribuţie a energiei electrice, sistemul de control al mediului, sistemul dulapurilor de comunicaţii (Rack-uri) şi sistemul de monitorizare.

Infrastructura fizică a Centrului de Date este proiectată pentru o cantitate numeroasă dulapuri Rack-uri.. Rack-urile sunt dotate cu suporturi reglabile care permit montarea echipamentelor de la diferiți producători, uși perforate care permit circulaţia aerului rece, două unități de distribuție a energiei electrice fiecare cu câte 24 de prize cu împămîntare, sistem integrat de monitorizare a temperaturii şi umidităţii.

SLA

Când vorbim despre Centrul de Date Moldtelecom remarcăm, în mod special, importanța acestui serviciu pentru client. În primul rând, Data City este destinat clienţilor business, care doresc să-şi economisească costurile generate de găzduirea echipamentelor pe care le administrează, precum servere, storage-uri, routere, comutatoare, etc. Centrul de Date Moldtelecom prestează servicii de înaltă calitate şi asigură o funcţionare continuă.

SLA (Service Level Agreement) asigură funcţionalitatea impecabilă a Centrului de Date prin:

  • Definirea rolurilor și a responsabilităților
  • Managementul așteptărilor și nivelele de servicii
  • Controlul implementării și al execuției
  • Sistemul de verificare
  • Modul de comunicare și escaladare
  • Aspectele financiare ale clientului.

SLA-ul companiei Moldtelecom reprezintă o valoare adăugată pentru serviciile prestate de Data City și nu doar un document contractual. Moldtelecom verifică lunar calitatea SLA – lui pentru a menţine şi dezvolta indicatorul calităţii serviciului. Toate acestea garantează companiei IT: siguranţă maximă, flexibilitate şi disponibilitate.

 
 
 
F.A.Q.:

Ce este Data City? Ce este Colocare? Cum să aleg un plan optimal de hosting? Ce este un SLA ?
Nu aţi găsit răspuns la întrebări?


  • Acasa