Sfarsitul unei ere! Intel renunta incet dar sigur la divizia PC-uri

Intel va face un pas foarte important pentru viitorul companiei in urmatorii ani. Pana in 2016, producatorul va renunta la divizia de placi de baza pentru PC-uri desktop si se va concentra pe noile tendinte ale pietei.

Primul semn care confirma directia de dezvoltare a Intel este concentrarea pe tehnologia Haswell, respectiv a cipurilor pe 14nm. Intel mizeaza pe succesul procesoarelor Core i5 si i7 Haswell, iar lansarea acestora pe piata va avea loc la mijlocul acestui an (mai exact, luna iunie 2013).

Dupa acest moment, Intel va reduce productia de placi de baza pentru PC-urile traditionale si se va concentra pe tehnologia care va fi implementata in device-urile portabile, in principal ultrabook-uri si hibride.

Pe de alta parte trebuie stiut faptul ca noua generatie de procesoare este total incompatibila cu placile de baza de acum, inclusiv cu cele mai recente lansate de companie pe piata.

Unul dintre motivele pentru care Intel face aceasta schimbare este scaderea cererii PC-urilor traditionale in favoarea vanzarilor de portabile si hibride.

Sursa:www.hit.ro

Se taxeaza Internetul. Franta vrea bani de la Google, Amazon si Facebook pentru colectarea datelor utilizatorilor

In incercarea de a identifica noi resurse financiare, frustrata ca nu poate taxa majoritatea companiilor IT americane, Franta analizeaza o noua taxa, asupra colectarii de companii a datelor personale ale utilizatorilor, relateaza New York Times.

Propunerea a fost prezentata intr-un raport realizat pentru presedintele francez, Francois Hollande, in care sunt incluse diverse masuri pe care guvernul de la Paris le-ar putea adopta impotriva a ceea ce autoritatile franceze considera evitarea taxelor de catre companii precum Google, Amazon si Facebook.

Aceste companii aduna cantitati mari de informatii despre utilizatori si le folosesc pentru a-si face produsele mai atractive sau pentru a directiona publicitate relevanta catre clienti. Atat de extinsa este colectarea de date personale si atat de promitatoare sunt oportunitatile de afaceri, incat raportul descrie acest tip de informatie drept "materia prima" a economiei digitale.

Google genereaza venituri de peste 30 de miliarde de dolari anual din publicitate, inclusiv 1,5-2 miliarde de dolari in Franta. La fel ca multe alte companii americane active pe internet, nu plateste aproape deloc taxe in Franta.

Atingerea obiectivului privind taxarea marilor companii de pe internet va fi dificila, se arata in raport, intrucat va fi necesara colaborare internationala.

Si Sarkozy a vrut sa taxeze publicitatea pe Internet

Franta a luat in calcul si alte taxe in trecut. In mandatul predecesorului lui Hollande, Nicolas Sarkozy, guvernul de la Paris a propus o taxa pe publicitatea pe Internet. Propunerea a stagnat ulterior, intrucat companiile locale au afirmat ca vor fi afectate mai mult decat Google. Autoritatile franceze supravegheaza de asemenea discutiile dintre Google si furnizorii francezi de informatie online, care vor sa fie platiti pentru linkurile pe care motorul de cautare le ofera catre continut de pe site-urile lor.

Nivelul taxei se va baza pe numarul de utilizatori de internet urmariti de o companie, acesta urmand sa fie stabilit prin audit extern. Autorii raportului nu au recomandat un nivel de taxare si nu au estimat eventuale venituri.

sursa: incont.ro

Subcategorii

 
 
F.A.Q.:

Ce este Data City? Ce este Colocare? Cum să aleg un plan optimal de hosting? Ce este un SLA ?
Nu aţi găsit răspuns la întrebări?


  • Acasa